Pretekli teden smo učenci doživeli nepozabno izkušnjo, nočitev v šoli, ki se je začela pred vaško cerkvijo v Dražgošah. Tam nam je gospa Minka predstavila cerkvene orgle. Njena predstavitev nas je popolnoma očarala in nas popeljala v svet čudovitih zvokov in zgodovine tega veličastnega inštrumenta.

Po predstavitvi smo se peš odpravili proti šoli, kjer smo si postlali blazine in spalne vreče.

Večerja je bila nekaj posebnega – odpravili smo se v jedilnico na hot doge, ki so nam po celodnevni dejavnosti še kako teknili. A večer se je šele dobro začel, ko nas je obiskal Pižamozaver. Ta nagajiv obiskovalec nam je ukradel pižame in preprečil načrtovan pižama ples. Naša naloga je bila, da najdemo izgubljene pižame, kar pa ni bilo enostavno.

Da bi pridobili svoje pižame nazaj, smo morali rešiti različne naloge in izzive. Med iskanjem smo se zabavali z igranjem družabne igre Lov na izgubljeni zaklad in poslušali pravljico Grdi raček.

Ko smo imeli vsi svoje pižame nazaj, se je začel težko pričakovani pižama ples. Plesali smo in se veselili, dokler nismo bili popolnoma utrujeni. Po plesu smo se počasi umirili, zlezli v svoje spalne vreče in zaspali.

Naslednji dan smo imeli še evakuacijo iz šole zaradi požara na stopnišču. Bila je odlična vaja. Gasilci so nam pokazali, kako se pravilno ravna v primeru požara, in nam razložili, kako pomembno je ostati miren in slediti navodilom. Pokazali so nam še oživljanje na lutki in uporabo AED – ja in gašenje gorečega olja s peno. 

Dostopnost